cin-sincan-uygur-ozerk-bolgesi-39-ndeki-pasaport-kontrollerini-sikilastirdi

Çin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki pasaport kontrollerini sıkılaştırdı

Çin, ülkenin kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde pasaport kontrollerini daha sıkı hale getirdi.

25 Kasım 2016 10:19

Çin Komünist Partisinin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, güvenlik ve bürokratik işlemler nedeniyle bölge halkının pasaportlarını polis karakollarına teslim etmesi istendi.

Şıhızı kenti Kamu Güvenlik Bürosu Göç Ofisinin sosyal paylaşım sitesi “weibo”da yayınlanan açıklamasında, Sincan sakinlerinin pasaportlarını "yıllık inceleme” için polis karakollarına teslim etmeleri gerektiğine işaret edilerek denetimlerin Sincan’daki "kamu düzenini" sağlamak için sıkılaştırıldığı bildirildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde pasaport almanın ülkedeki diğer eyaletlere göre daha karmaşık hale geldiğini kaydeden bir yetkili, Global Times gazetesine yaptığı açıklamada, pasaport kontrollerinin, suçlu ve şüpheli kişilerin yurt dışına kaçmasını önlemek için sıkılaştırıldığını ifade etti.

Yetkili, yeni pasaport denetim politikasının sıradan insanları etkilemeyeceğini belirtti.

Bir güvenlik yetkilisi de pasaportların kişisel veya hizmet pasaportu olup olmadığına bakılmaksızın yerel güvenlik birimlerine teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Pasaport denetim politikasının tüm Sincan’da uygulandığını kaydeden yetkili, pasaporta ihtiyacı olan herkesin polis karakollarına başvurması gerektiğini bildirdi. AA


Diğer Haberler