cumhurbaskani-erdogan-39-dan-berdimuhammedov-39-a-mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Berdimuhammedov'a Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Türkmenistan diplomatik ilişkilerinin 25. yılı dolayısıyla Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’a bir mesaj gönderdi.

01 Mart 2017 16:23

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Türkmenistan arasında diplomatik ilişki tesis edilmesinin 25. yılı dolayısıyla, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’a bir mesaj gönderdi.

Atavatan Türkmenistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmanın Türkiye Cumhuriyeti için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu  vurgulayan Erdoğan, mesajında;  “siyasi irade ve kararlılıkla derinleştirdiğimiz ikili ve çok taraflı işbirliğimizin önümüzdeki 25 yılda daha da güçlenerek süreceğine yürekten inanıyorum. Bölgemizde istikrarın devamı için birlikte çalışmamız, geçmişte olduğu gibi bugün de büyük önem taşımaktadır” dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında;  üçüncü  kez devlet başkanı seçilmiş olması dolayısıyla Berdimuhammedov’u kutlarken, dost ve kardeş Türkmen halkının esenlik ve refahı için iyi dileklerini yineledi.

Türkiye-Türkmenistan diplomatik ilişkilerinin 25. Yılı dolayısıyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’da, Türkmen mevkidaşı  Raşit Meredov’a bir mesaj  göndererek kutladı.

Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu tarafından Türkmen Dışişleri Bakanlığına iletilen mesajlarda;  mevkidaşı  Meredov ve Türkmenistan halkına iyi dileklerini ileten Çavuşoğlu, bölgesel istikrarın devamı için birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti ve  ikili ilişkilerin güçlenerek devam edeceğine olan inancını vurguladı.

Bağımsızlık ilanından sonra,  16 Aralık 1991’de Türkmenistan’ın bağımsızlığını tanıyan ve hemen ardından 29 Şubat 1992’de Türkmenistan ile diplomatik ilişki tesis eden ve başkent Aşkabat’ta büyükelçilik açan  ilk ülke Türkiye Cumhuriyeti olmuştu.

Geçtiğimiz hafta da, Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Hacıyev başkanlığındaki Türkmen heyeti ile Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Ankara’da bir araya gelmiş ve siyasi istişare  görüşmeleri yapılmıştı.


Diğer Haberler