cumhurbaskani-erdogan-a-turkmenistanin-onursal-yaslisi-unvani-verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Türkmenistan'ın Onursal Yaşlısı” ünvanı verildi

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 70'inci doğum gününü kutlayarak kendisine “Türkmenistan'ın Onursal Yaşlısı" unvanını verdi.

26 Şubat 2024 11:34

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Milli Lider Gurbanguli Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 70. yaş gününü kutladı.

Türkmen lider gönderdiği kutlama mesajında Recep Tayyip Erdoğan'ın ileri görüşlü liderliği altında Türkiye Cumhuriyeti’nin, bölgede ve ötesinde hak ettiği saygıyı kazandığını söyledi.

İki ülkenin ortak tarihinin, dilinin ve dininin ebedi dostluk ve kardeşliğin bir nişanesi olduğunu aktaran Berdimuhamedov, Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ve uzun vadeli ilişkilerin çeşitli yönlerde sürekli geliştirilmesinin Türkmenistan'ın temel esası olduğunu ifade etti. Bir millet iki devlet ilkesinde devam eden ilişkilerin uluslararası alanda yakın iş birliği için sağlam bir temel oluşturduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki siyasi-diplomatik, kültürel-insani alanlardaki ilişkilerin gelişimine vurgu yapan Türkmen lider, Türkmenistan’ın önde gelen ticari ortağının Türkiye olduğunu aktardı ve ülkede sürdürülen çok sayıda projede Türk firmalarının yer aldığını ifade etti.

Türkmen halkının asırlardır süregelen yaşlılara saygı geleneği bulunduğunu söyleyen Türkmenistan Devlet Başkanı, Türkmen-Türk ilişkilerinin gelişmesine paha biçilmez kişisel katkısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Türkmenistan’ın Onursal Yaşlısı” unvanının verildiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov,

Diğer Haberler