cumhurbaskani-erdogan-in-tarafsizlik-gunu-mesaji-turkmen-televizyonlarinda-yayin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarafsızlık Günü mesajı Türkmen Televizyonlarında yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın Tarafsızlık günü münasebetiyle Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a gönderdiği video mesaj, Türkmen televizyonlarında yayınlandı.

14 Aralık 2020 13:20

Türkmenistan'ın daimi tarafsızlığının 25'inci yılını kutlayan Erdoğan video mesajında, Türkmenistan'ın hem Orta Asya ülkeleri arasındaki iş birliğine hem de Orta Asya ülkelerinin bölge dışı devlet ve uluslararası kuruluşlarla yürüttüğü diyalog süreçlerine aktif katılımını takdirle izlediklerini belirtti.

Türkmenistan'ın BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, ulaştırma, enerji, sanayi, ticaret, sağlık ve çevre konularında attığı örnek adımların, sadece Türkmenistan'ın değil, bölgenin geleceğine de ışık tuttuğunu ifade eden  Erdoğan, Koronavirüs salgınından kaynaklanan meydan okumaların, Türkmenistan'ın girişimlerini daha da anlamlı hale getirdiğini belirtti.

Türkiye ile Türkmenistan arasındaki kardeşçe ilişkilerin uzun ve köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, ikili ilişkilerin güçlenerek derinleştiğini  belirtti. Erdoğan mesajının sonunda  “Sayın Devlet Başkanı'nın şahsında tüm 'Türkmen Doğanlarıma' en kalbi selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."dedi

Diğer Haberler