
27 Mayıs 2026 16:44
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki liderin gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye-İran ikili ilişkilerinin yanı sıra, Orta Doğu başta olmak üzere bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan son gelişmelerin kapsamlı bir şekilde ele alındığı aktarıldı.
"Bölgemizdeki Çatışmalar Bayram Sevincimize Gölge Düşürüyor"
Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede devam eden savaşlar, krizler ve insani trajediler nedeniyle Kurban Bayramı'nın bu yıl burun sızlatan bir hüzünle karşılandığını dile getirdi.
Komşu ve kardeş ülke İran'ın içinden geçtiği döneme de değinen Erdoğan, İran halkının karşı karşıya olduğu bu zor günleri kararlılıkla geride bırakacağına ve bölgenin en kısa sürede kalıcı bir barış ile esenliğe kavuşacağına olan sarsılmaz inancını ifade etti.
"Barış İçin Kardeş Ülkelerle Omuz Omuza Çalışmaya Devam Edeceğiz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel barış ve istikrarı tesis etme noktasındaki kararlı duruşunu bir kez daha vurguladı. Ankara'nın diplomasi trafiğini sürdüreceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye, bölgede kalıcı esenliği ve istikrarı sağlamak amacıyla kardeş ülkelerle birlikte ortak faaliyetler yürütmeye kararlılıkla devam etmektedir. Devam eden müzakerelerin ve barış çabalarının olumlu sonuçlanması adına ülkemiz, her türlü diplomatik desteği vermeyi sürdürecektir."
Görüşmenin sonunda her iki ülkenin cumhurbaşkanları, Kurban Bayramı vesilesiyle karşılıklı olarak tebriklerini ileterek, bayramın tüm İslam alemine ve insanlığa huzur getirmesi temennisinde bulundular.
Anahtar Kelimeler: Erdoğan - Pezeşkiyan telefon görüşü,