cumhurbaskani-erdogan-karabagda-su-anda-atilan-bu-adimlar-dogru-degil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Karabağ'da şu anda atılan bu adımlar doğru değil."

G20 zirvesi kapsamında Yeni Delhi'deki uluslararası basın toplantısında konuşan Erdoğan, yarın büyük ihtimalle Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile bir görüşme gerçekleştireceğini açıkladı.

10 Eylül 2023 14:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi kapsamında Yeni Delhi'deki uluslararası basın toplantısındaki konuşmasından öne çıkanlar: 

"Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için çalışıyoruz"

100 binlerce insanın canına mal olan Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Pek çok diplomatik hamleye imza attık. 33 milyon ton tahıl uluslararası piyasalara ulaştırıldı. Girişim sayesinde gıda krizinin önüne geçtik. Girişim 3 kez uzatıldı. Hafta başında Soçi'ye yaptığım ziyarette Putin ile bu meseleyi bir kez daha konuştuk.

Rusya Katar ve Türkiye olarak Afrika'da sıkıntı çekenlere 1 milyon ton tahılın ulaştırılmasını istiyoruz. Gerilimi tırmandıracak her türlü hareketin engellenmesi önemlidir. Rusya'nın dışlandığı bir çözüm gerçek dışıdır. Zirve bildirgesinden ülkemizin tüm bu çabalarından takdirle bahsedildi. Afrika'lı kardeşlerimizin G20 üyeliğini tebrik ediyor, hoş geldiniz diyorum.

"Müslümanları hedef alan saldırılar batı ülkelerinde bir nefret furyasına dönüşmüştür"

Müslümanları hedef alan saldırılar batı ülkelerinde artık tahammül sınırlarını aşmış, bir nefret furyasına dönüşmüştür. Bu barbarlık karşısında çoğu ülke 3 maymunu oynamaktadır. Polis korumasında Kuran-ı Kerim yakılması çok açık bir provakasyondur.

Hiçbir kimse bizden sessiz kalmamızı bekleyemez. Tüm ülkelerin artık daha kararlı politikalar izlemesi gerektiğine inanıyorum. Kanun gerekiyorsa süratle yapılmalıdır. Dost acı söyler prensibinden hareketle hakikatleri tüm açıklığıyla söylemeyi bir görev biliyorum. Başta BM olmak üzere tüm platformlarda bu konuyu dile getiriyoruz. 

"Yarın Paşinyan ile görüşeceğim"

Ermenistan'ın attığı adımlar doğru değil. Bunu kabullenmek mümkün de değil. Bölgeyi sükunete davet etmekten başka çaremiz yok. Biz de olumlu bakmıyoruz. Yarın Paşinyan ile görüşeceğim. Bu konuda uyarı yapmalarını ve kesinlikle böyle bir seçimin mümkün olmadığını ifade edeceğiz. Görüştüğüm hiçbir ülke zaten bunu kabul etmiyor.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

Erdoğan ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile de telefonda görüştü. İki lider, bölgesel meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Azerbaycan - Ermenistan ilişkileri ve Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde son günlerde yaşanan olaylar da ele alındı.

Anahtar Kelimeler: recep tayyip erdoğan, g20, karabağ, ermenistan, azerbaycan,

Diğer Haberler