cumhurbaskani-erdogan-tahil-koridoru-anlasmasinin-suresinin-uzatilmasini-saglad

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatılmasını sağladık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili, "Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık." dedi.

18 Mart 2023 19:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte geçtiğimiz temmuz ayında imzalanmasını sağladıkları Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'yla ilgili bir gelişmeyi dünya kamuoyuyla paylaştı.

Rusya ve Ukrayna'nın esir takasıyla birlikte savaştan sonraki en önemli uzlaşma konusu olan Tahıl Koridoru Anlaşması'nını süresinin bugün itibarıyla bittiğini hatırlatan Erdoğan, "Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşmanın süresinin uzatılmasını sağladık." dedi.

Anlaşmayla bugüne kadar 800'den fazla gemiyle 25 milyon ton tahılın dünya piyasalarına sevkinin sağlandığını kaydeden Erdoğan, anlaşmanın bir kez daha uzatılması konusunda gayretlerini esirgemeyen Rusya ve Ukrayna tarafları ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Bir yıl içinde depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız"

Yaşadığımız nice badireyi yine aynı şekilde birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden aldığımız güçle aştık. Ölenleri ebedi aleme yolcu ettik. Şimdi bir yandan enkazları kaldırıyor, bir yandan geçici barınma merkezlerinin hazırlıklarını sürdürüyor, bir yandan da kalıcı konutların inşasına başladık, başlıyoruz. İnşallah bir yıl içinde şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmış, depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmuş olacağız.

Tüm bunlarla beraber ülkemizi her türlü afete, tehdide karşı daha güçlü şekilde hazırlayacak çalışmaları da yürütüyoruz. Türkiye'yi milletimizin her bir ferdini güvenli, huzurlu, müreffeh bir geleceğe kavuşturma yolundaki mücadelesinden alıkoyacak engelleri, bahaneleri birer birer ortadan kaldırıyoruz.

"İhtiyacımız olan tek şey istikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmaktır"

Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey istikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmaktır. Bunu başarırsak Allah'ın izniyle hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemez.

 

Diğer Haberler