cumhurbaskani-erdogan-turk-dunyasi-olarak-yakin-dayanismamizi-guclendirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk dünyası olarak yakın dayanışmamızı güçlendirmeliyiz

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile basın toplantısında konuşan Erdoğan, "Bölgesel ve küresel gelişmeler, Türk dünyası olarak yakın eş güdüm içinde bulunmamızı ve dayanışmamızı güçlendirmemizi gerektiriyor" dedi.

12 Ekim 2022 16:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ikili görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu sözlerle başladı:

"Mayıs ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiğimiz devlet ziyaretinin ve New York'taki ikili görüşmemizin ardından sizinle Astana'da bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı'nı icra edeceğiz. Yarın da Kazakistan'ın önemli uluslararası girişimlerinden olan Asya'da İş birliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı'na katılacağız."

"Kazakistan'da yürütülen reform çalışmalarını destekliyorum"

Erdoğan, Tokayev'in liderliğinde başlatılan reform çalışmalarıyla ilgili de şunları söyledi:

"Liderliğinizde yürütülen reform çalışmalarını kardeş Kazak halkının huzuruna ve refahına katkıda bulunacağına eminim. Bu çabalarınızla sizi destekliyor ve başarılar diliyorum. 20 Kasım'da düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de isabetle ifade ettiğiniz üzere adil ve yeni Kazakistan için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

"Türk dünyası olarak yakın dayanışmamızı güçlendirmeliyiz"

Kazakistan ile dayanışmanın önemine vurgu yapan Erdoğan şöyle konuştu:

"Bölgesel ve küresel gelişmeler, Türk dünyası olarak yakın eşgüdüm içinde bulunmamızı ve dayanışmamızı daha bir güçlendirmemizi gerektiriyor. Geliştirilmiş stratejik ortağımız olan kardeş Kazakistan'ın güvenliğine, istikrarına, toprak bütünlüğüne ve refahına büyük önem atfediyorum."

 

Diğer Haberler