disisleri-bakani-fidan-resmi-ziyaret-icin-bulgaristana-gitti

Dışişleri Bakanı Fidan resmi ziyaret için Bulgaristan'a gitti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk'taki resmi temaslarının ardından Bulgaristan'a gitti.

29 Ocak 2024 21:43

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, Arnavutluk'taki resmi temaslarının ardından Tiran'dan ayrılarak TSİ 20.20'de Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya ulaştı.

Fidan, resmi ziyaret çerçevesinde yarın Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile görüşecek.

Bakan Fidan Sofya'da, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başbakan Nikolay Denkov ile de bir araya gelecek.

Arnavutluk Temasları

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da dün akşam Türk iş insanları ile buluşan Fidan, bugün resmi ziyaret kapsamında Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ile görüşmüştü.

Fidan, Başbakan Edi Rama ve Cumhurbaşkanı Bayram Begay tarafından da ayrı ayrı kabul edilmişti.

Arnavutluk Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Begay ile Fidan görüşmesinde, Türkiye-Arnavutluk ilişkileri ile bölgesel gelişmeler ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Begay, Arnavutluk ile Türkiye’yi stratejik partner ve çok iyi geleneksel dostluğa sahip iki ülke olarak değerlendirerek, "Her alandaki Arnavut-Türk işbirliği, verimli bir işbirliğidir." ifadesini kullandı.

Kasım 2019’da Arnavutluk’ta meydana gelen depremin ardından Türkiye’nin yaptığı yardımlar ile ülkesindeki diğer yatırımlar için Bakan Fidan’a teşekkür eden Begay, "Türkiye, Arnavutluk’un en büyük ticari ortaklarından biridir. Türk yatırımları, ülkemizde 15 binden fazla Arnavutun istihdamını sağlamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Begay, Türkiye’nin, Batı Balkanlar’ın doğal ve tarihi ortağı olarak bölgenin barışı ve güvenliği için oynadığı rol ve verdiği katkıyı takdir ettiğini vurgulayarak, Kosova’nın bölgesel ve küresel kurumlara entegrasyonu ve ülkesinin tanınması için gösterdiği güçlü lobi faaliyetlerinde Türkiye’nin gösterdiği katkıyı takdir ettiğini kaydetti.

Bakan Fidan, Bulgaristan'daki temaslarını tamamlamasının ardından çarşamba günü resmi ziyaret için Romanya'da olacak.

Bu resmi ziyaretlerde, ikili ilişkilerin yanı sıra güncel, bölgesel ve küresel gelişmeler de ele alınıyor.

Anahtar Kelimeler: hakan fidan, bulgaristan,

Diğer Haberler