dogu-turkistan-39-daki-muslumanlara-saldirilara-tepki

Doğu Türkistan'daki Müslümanlara saldırılara tepki

Karabük, Zonguldak ve Kastamonu'da Memur-Sen üyeleri, saldırılara tepki gösterdi.

02 Temmuz 2015 16:33


Karabük, Zonguldak ve Kastamonu'da, Memur-Sen üyeleri Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Karabük Belediyesi önünde toplan grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Zeki Öz, Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne "dur" demek ve zulmü kınamak için meydanlarda olduklarını söyledi.

Müslüman Uygur Türkleri'nin vatanlarında direnişlerini uzun zamandır büyük cesaret, kahramanlık örnekleriyle sürdürdüğünü belirten Öz, "15 gündür faşist Çin yönetimi bölgeyi kuşatma altına aldı. Müslümanların ibadetlerini yapması engelleniyor. Bu hukuksuzluklara, zulümlere, yasaklara ve baskılara itiraz edenler evlerinden alınıyor, demokratik eylem hakkını kullananlar sokak ortasında öldürülüyor. Çin'de bir soykırım uygulanmaktadır" diye konuştu.

Zonguldak

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Memur-Sen üyeleri, ellerindeki afiş ve pankartlarla Çin yönetimi aleyhine sloganlar attı.

Memur-Sen üyesi Sinan Davulcu, yaptığı basın açıklamasında, Çin yönetiminin her güne yeni bir katliamla başladığını söyledi.

Dünyanın bu duruma sessiz kaldığını belirten Davulcu, "Bölgenin dünyayla bağının kesilerek bu şekilde karantinaya alınması, durumun vahametiyle ilgili endişelerimizi arttırmaktadır. Çin, Doğu Türkistan'da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünü zorla örttürmektedir. Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamaları, her yıl yüzlerce Müslümanın hayatını kaybetmesiyle son buluyor. Bu zulme 'dur' demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz"  ifadesini kullandı.

Olaylarda hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da Müslümanlara uygulanan şiddet olaylarını protesto etti.

Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Öz, basın açıklamasında, Çin hükumeti tarafından Doğu Türkistan'da Müslüman Türklere uygulanan baskıların son bulması için Çin mallarına boykot çağrısında bulundu.

Öz, DoğuTürkistan'da oruç tutmanın yasak olduğunu, başörtülü kadınların taciz edildiğini belirterek Çin hükumetinin asimilasyon politikaları uyguladığını kaydetti.

(AA)
 




Diğer Haberler