dr-sadik-ahmet-olumunun-28-yilinda-bati-trakyada-anildi

Dr. Sadık Ahmet ölümünün 28. yılında Batı Trakya'da anıldı

Batı Trakya'da, Dostluk Eşitlik Barış Partisinin (DEB) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 28. yılında dualarla anıldı.

25 Temmuz 2023 09:23

Dostluk Eşitlik Barış Partisi tarafından Dr. Sadık Ahmet'in Gümülcine'deki Kahveci Mezarlığı'nda kabri başında düzenlenen anma törenine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldızında bulunduğu kalabalık bir heyet katıldı.

Merhum Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet ile oğlu Levent Ahmet ve kızı Funda Ahmet'in de yer aldığı törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Sadık Ahmet'in hayatı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmalar yapıldı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sadık Ahmet ile ilgili mesajını okuyarak başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Dostluk Eşitlik Barış (DEB) kurucusu, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Doktor Sadık Ahmet'i vefatının, şehadetinin 28. senesinde bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun. Merhum Doktor Sadık Ahmet ömrünü Batı Trakya davasına adamış tam bir mücadele adamıydı. Baskı, tehdit ve her türlü zorluk karşısında yılmadan, korkmadan yürüdüğü bu haklı davasında asla geri adım atmadı. İnandığı değerler uğruna bedeller ödedi ve davasına olan sadakatiyle hepimizin gönlünde müstesna bir yer edindi. Batı Trakya Türk azınlığının bugüne dek elde ettiği kazanımlardan Doktor Sadık Ahmet ve arkadaşlarının verdiği mücadelenin katkısı çok büyüktür. Vefatı sadece Batı Trakya için değil Türk dünyası için de büyük bir kayıp oldu. Soydaşlarımız meşru hak ve özgürlüklerine kavuşana kadar biz de bu mücadeleyi devam ettirmeye kararlıyız. Batı Trakyalı soydaşlarımızın durumlarının iyileştirilmesi, sorunlarının çözüme kavuşması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İkili görüşmelerimizde ve Yunanistan ile gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, uluslararası platformlarda Batı Trakya Türklerinin hak ve hukukunu savunmak için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye dışında yaşayan Türklerin lidere ihtiyacı var"

"Sizlere Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızın selam ve sevgilerini getirdim." diyen Bakan Yardımcısı Yıldız, Türkiye dışında yaşayan Türklerin lidere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bulgaristan'da yaşanan elim olaylar zaten bunu gözler önüne seriyor." şeklinde konuştu.

İyi komşuluk ve çağdaş uluslararası ilişkiler ilkelerine uyulursa Türkiye ile Yunanistan arasında çözülemeyecek bir sorun olmadığını dile getiren Yıldız, "İki ülke arasında zaman zaman tırmanan gerginliklerden insan hakları etkilenmemeli. Ama maalesef bunlar oluyor. Türkiye'deki Rum azınlığın bir sorunu yok. İnşallah burada da bunlar düzelir." diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: Dr. Sadık Ahmet, batı trakya,

Diğer Haberler