dso-heyeti-turkmenistan-da-calismalarini-tamamladi

DSÖ heyeti Türkmenistan’da çalışmalarını tamamladı

10 günlük bir program çerçevesinde Türkmenistan’a gelen 5 kişilik DSÖ heyeti, Kovid 19 salgınını önleme ve kontrol etme koşullarını yerinde inceleme faaliyetlerini tamamladı.

15 Temmuz 2020 17:18

DSÖ heyetinin  inceleme ve izleme faaliyetlerinin sonuçları hakkında bir brifing düzenlendi. Brifingte, DSÖ heyet Başkanı Dr. Catherine Smallwood, Dışişleri Bakanı Reşit Meredov, Sağlık Bakanı Nurmuhammet Amannepesov, DSÖ Türkmenistan Temsilcisi ve Birleşmiş Milletler Koordinatörü Kovid-19 salgını ile ilgili faaliyetler hakkında bilgi verdi.

DSÖ heyet Başkanı Smallwood, tıbbi tesislerde ve laboratuvarlarda, enfeksiyon salgınını önleme ve kontrol etme koşullarını  incelediklerini, test faaliyetlerine katıldıklarını, sınır bölgelerindeki kontrol noktalarında inceleme yaptıklarını ifade ederek herhangi bir Kovid-19 vakası kaydetmediklerini belirtti.

Control ve tedavi altyapısı ile Kovid-19 risk değerlendirme ve müdahale mekanizmalarını da incelediklerini belirten Smallwood, Türkmenistan hükümeti ile her zaman işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı sınırlarda ve ülke içinde alınan kontrol ve dezenfeksiyon faaliyetleri ile kamuya açık yerlerde alınan  tedbirlerin Kovid-19 salgınını önleme tedbirleri olduğunu vurguladı.

Anahtar Kelimeler: DSÖ, Türkmenistan, Kovid 19,

Diğer Haberler