dso-ve-bm-temsilcilerinden-turkmenistan-da-kovid-19-aciklamalari

DSÖ ve BM temsilcilerinden Türkmenistan’da Kovid-19 açıklamaları

Dünya sağlık Örgütü Türkmenistan Ofisi Başkanı Paulina Karvovska ve Birleşmiş Milletler Türkmenistan Koordinatörü Elena Panova, Türkmenistan’ın, halkını COVİD-19 salgınından koruduğuna yönelik açıklamalarda bulundu.

04 Mayıs 2020 14:38

Dünya Sağlık Örgütü Türkmenistan Ofisi Başkanı Paulina Karvovska Rus RIA Novosti  haber ajansı muhabirine Pazar günü verdiği demeçte Türkmenistan Hükümetinin Koronavirüs salgının ülkeye girmemesi için erken dönemde üst seviyede önlemler alarak işe başladığını ve önlemlerin devam ettiğini belirtti.

Karvovska, Türkmenabat ve Türkmenbaşı şehirlerinde bulunan karantina merkezlerini  ziyaret ettiğini, ziyaret sırasında merkez müdürleri ve karantina altındaki kişilerle görüşme ve uygulanan prosedür ve tedbirleri öğrenme imkanı bulduklarını söyleyerek, Bu merkezlerin, COVİD-19 enfeksiyonuna karşı izole etmede ve  yayılmasını sınırlamada etkili  olduğunu ifade etti.

DSO Ofisinin, ülkedeki COVID-19 ile ilgili durumu nasıl değerlendirdiği sorusuna Karvovska; bugüne kadar Türkmenistan sağlık otoriteleri tarafından teyit edilmiş vaka bildirilmediğini ve sağlık otoritelerine güvendiğini söyledi.

Diğer yandan Birleşmiş Milletler Türkmenistan Koordinatörü Elena Panova Azerbaycan Trend Haber Ajansı muhabirine  verdiği demeçte; “Türkmenistan hükümetinin COVID-19'un Türkmenistan'da yayılmasını önlemek için erken aşamalarda aldığı operasyonel önlemler sayesinde ülkede kayıtlı virüs vakası olmadığını kabul ediyoruz" dedi.

Türkmenistan Hükümeti'nin nüfusun genel tıbbi muayenesini yapma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Panova; bu aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü'nün talep ettiği şeydir dedi.

Panova, Türkmenistan hükümetinin BM örgütleriyle birlikte, Koronavirüs enfeksiyonuna hazırlık ve ve önlem için bir taslak ulusal Plan geliştirdiğini de kaydetti.

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Kovid-19,

Diğer Haberler