dunya-bankasindan-ozbekistana-500-milyon-dolarlik-kredi

Dünya Bankası'ndan Özbekistan'a 500 milyon dolarlık kredi

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Özbekistan'daki ekonomik reformları desteklemeye yönelik 500 milyon dolarlık krediyi onayladı.

27 Haziran 2018 11:26

Dünya Bankası Taşkent Temsilciliği'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, ekonomik reformları desteklemek amacıyla Özbekistan'a 500 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Ekonomik dönüşüm alanındaki reformları desteklemeye yönelik kalkınma politikalarını finanse etmek amacıyla tahsis edilen kredi, Özbekistan'da başarılı bir piyasa ekonomisinin uygulanmasına destek sağlayacak, ayrıca yeni iş yerleri yaratılmasına imkan verecek.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Cyril Muller, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Özbekistan'ın şu anda tarihsel dönüşümün önemli bir aşamasında olduğunu belirterek, kredinin, önemli sosyal ve ekonomik reformları desteklemeyi hedeflediğini kaydetti.

Dünya Bankası Orta Asya Bölge Direktörü Liliya Burunciuc da kredinin Özbekistan'da özel sektöre daha fazla yatırım yapılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Dünya Bankası, Özbekistan'da tarım, enerji, ulaştırma, sağlık, eğitim, kentsel gelişim, içme suyu ve diğer alanlarda toplam tutarı 2,8 milyar dolar olan 17 projenin hayata geçirilmesi için kaynak sağlıyor.

Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, Dünya Bankası,

Diğer Haberler