dunya-bisiklet-gunu-turkmenistan-da-coskuyla-kutlandi

Dünya Bisiklet Günü,Türkmenistan’da coşkuyla kutlandı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Dünya Bisiklet Günü sebebiyle Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katıldığı bisikletli şehir turu düzenlendi.

05 Haziran 2019 12:47

Dünya Bisiklet Günü, Türkmenistan'da sabah erken saatlerde başladı.

Etkinliğin başlangıcında Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, bir konuşma yaptı.

Berdimuhamedov, etkinliklerin, sporun barış elçisi olarak geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için geniş fırsatlar yarattığını belirtti.

Sporu, toplumun genel kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak ele aldıklarını söyleyen Berdimuhamedov,  yüksek profilli sporların geliştirilmesi, spor alanında uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi ve spor diplomasisinin, devlet politikasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi.

Aşkabat'taki bisiklet turuna, Uluslararası Bisiklet Birliği Başkanı Dacid Lappartient de katıldı.

Lappartient yaptığı açıklamada, Uluslararası Bisiklet Birliği'nin 2021'de Aşkabat'a,  Dünya  Bisiklet Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkı verildiğini ifade etti.

Bisikletli şehir turu öncesinde, Guinnes Rekorlar Kitabı temsilcisi Şeyda Subaşı da bir dünya rekoru nedeniyle hazır bulundu.

Subaşı, 1 Haziran 2019 tarihinde, Olimpiyat merkezinde 2019 bisikletçinin, tek sıra dizilerek, 3300 metrelik mesafeyi pedal çevirerek katetmeleri nedeniyle bir dünya rekoru kırdıklarını  söyledi

Bu sebeple Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi hak ettiklerini belirten Şeyda Subaşı, hazırlanan tescil sertifikasını yetkililere sundu.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un, bisikletine binerek pedal çevirmeye başlamasıyla binlerce kişinin katıldığı bisiklet turu başladı.

Berdimuhamedov,  Arçabil Bulvarı boyunca bisiklet sürdü.

Bisiklet turunda Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a, hükümet üyeleri, ordu mensupları, yabancı misyon şefleri ve ünlü sporcular eşlik etti.

Binlerce kişinin katıldığı bisiklet turu, Sağlık Yolu Parkı’ndan başlayarak 15 bin metre mesafedeki Bitarap Türkmenistan final kemerinde tamamladı.

Anahtar Kelimeler: Dünya Bisiklet Günü, Türkmenistan, Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler