dunya-etnospor-konfederasyonu-baskani-bilal-erdogan-askabat-i-ziyaret-etti

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Aşkabat’ı ziyaret etti

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Aşkabat’ta Türkmenistan Spor Bakanı ve Atçılık Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

28 Kasım 2019 14:01

Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Gulgeldiyev Dayanç Yaranowiç’in konuğu olarak Aşkabat’ı ziyaret eden Erdoğan, başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu’n un faaliyetleri ve Türkmen milli spor oyunları konularında  yetkililerle temaslarda bulundu.

Erdoğan, Türkmen Bakanın başkanlık ettiği heyetle bir toplantı yaptı. Toplantıda Türkmen Bakan; Dünya Etnospor konfederasyonu Başkanı olarak Erdoğan’ın ziyaretinin, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin daha çok güçlenmesine vesile olacağını belirterek, bu ziyaretin iki ülke liderinin samimi ilişkileri çervesinde, spor alanında olduğu gibi, tüm faaliyetlerimizin güçlenmesine de katkı sağlamasını diliyorum dedi.

Konfedersayon Başkanı Bilal Erdoğan da sözlerinin başında, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve kardeşlik ruhunun yaşamasına özel bir önem verdiklerini belirtti.

Konferederasyon olarak, bütün dünyada geleneksel sporların popülerleşmesini ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, özellikle Türk halklarının da dünyada kendi kültürlerini yaşatması için çok güçlü olan geleneksel sporlarının önemine inanıyoruz dedi.

Özellikle atlı sporlarda Türkmenistan’ın ne kadar özel bir yeri olduğunu bildiklerini belirten Erdoğan, önümüzdeki yıl Konfederasyonun gerçekleştireceği etkinliklerde, Türkmen atlarının tanıtılması ve ata verilen önemin tüm katılımcılara gösterilmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Bilal Erdoğan; önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacak olan, Etnospor Forumu, Etnospor festivali ve Dünya Göçebe Oyunları’na Türkmenistan’ı davet etti.

Türkmenistan Spor ve Gençlik Politiklaları Bakanı Yaranowiç, bu faaliyetlere, milli oyun gruplarıyla etkin bir şekilde katılmak için hazırlanacaklarını ifade etti.

Türkmen Bakan bir çok uluslararası spor etkinliğinin Türkmenistan’da başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, önümüzdeki yıllarda, etnospor oyunlarının ülkelerinde düzenlenmesi konusunu da değerlendirdiklerini söyledi.

Konfederasyon Başkanı Erdoğan, toplantıdan sonra Atçılık Bakanlığı yetkilileri ile temaslarda bulunarak Atçılık Merkezi ve Hipodrom’da, Ahal  Teke atlarının gösterilerini izledi.

Anahtar Kelimeler: Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Aşkabat,

Diğer Haberler