dunya-halter-sampiyonasi-nda-muhtesem-kutlama-ve-ilk-rekor

Dünya Halter Şampiyonası’nda muhteşem kutlama ve ilk rekor

Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat Olimpiyat Köyünde gerçekleştirilen Dünya Halter Şampiyonasında ilk dünya rekoru, İtalyan Sergio Massidda tarafından kırıldı. Türk halterci Muammer Şahin ise  ikinci sırada yer aldı. Akşam saatlerinde ise şampiyonanın başlaması muhteşem bir törenle kutlandı.

02 Kasım 2018 15:43

55 kilogram ağırlık kategorisinde “B” grubunda yarışan 16 yaşındaki İtalyan Halterci Sergio Massidda, koparmada 105 kg, silkmede 131 kg ile toplamda 236 kilo ağırlık kaldırarak, bir kilogram ile önceki dünya gençlik rekorunu kırdı. “B” grubunda 55 kg ağırlık kategorisinde ikinci sırayı ise Türk halterci Muammer Şahin aldı. Yeni dünya rekorunu sadece bir kilogramla kaçıran haltercimiz koparmada 110 kg, silkmede 125 kg kaldırarak toplamda 235 kg’da kaldı. Tayland’lı halterci Thad Sombun-One ise toplamda 224 liloyla üçüncü sırada yer aldı.

Birinci gün kadınlarda 55 kiloda D ve C grubunda yarışlar gerçekleştirildi. Erkeklerde ise C ve B grubunda 61, 67 ve 73 kiloda musabakalar yapıldı. Bugün bu kategorideki yarışların tamamlanmasıyla madalyalar sahiplerini bulacak.

Türkiye’yi bugün kadınlarda Şaziye Erdoğan, erkeklerde ise Ferdi Hardal temsil ediyor.

Öte yandan dün, 2018 Dünya Halter Şampiyonası’nın başlaması, Aşkabat olimpiyat tesislerinde yapılan muhteşem bir törenle kutlandı. Onur Kıtası askerlerinin Türkmenistan Milli bayrağını sahaya getirmesiyle başlayan tören, “Büyük İpek Yolunun Kalbi Türkmenistan” temasının işlendiği Türkmen tarih ve kültür öğelerinin yer aldığı multi medya gösterileri ve halk dansları ile devam etti.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katıldığı törende programın sunumu “Spor, arkadaşlığa, sağlığa ve güzelliğe giden bir yol” sloganıyla gerçekleştirildi.

Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) başkanı Tamas Ayan, açılış töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu şampiyonanın yaklaşan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına katılma giden yolda en önemli adım olduğu belirtti. Türkmenistan’ın, şampiyona için en uygun koşulları yarattığının altını çizen Tamas Ayan, Türkmenistan Devlet Başkanı'na büyük desteği için teşekkürlerini dile getirdi.

Diğer Haberler