dunya-halter-sampiyonasi-sona-erdi

Dünya Halter Şampiyonası sona erdi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat'ta yapılan 2018 Dünya Halter Şampiyonası sona erdi. 1 Kasım’da başlayarak 10 gün süren yarışlara 94 ülkeden yaklaşık 800 halterci katıldı. Tüm grup ve vücut ağırlıklarında 180 madalya sahibini buldu.

14 Kasım 2018 10:31

Çin Halk Cumhuriyeti’ni temsil eden halterciler 20 altın, 23 gümüş ve 10 bronz olmak üzere toplam 53 madalya ile birinci sırada yer alırken, Taylant'lı sporcular 9 altın, 2 gümüş, 6 bronz madalya ile ikinci, Kuzey Koreli halterciler ise 9 altın, 4 gümüş, 3 bronz ile üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyonada kadın haltercilerin başarısı dikkat çekti. Çin'li haltercilerden kadınlar erkeklere göre daha fazla madalya kazandı. Altın madalyaların 9’unu erkek sporcular, 11’ini kadın sporcular kazandı. Tayland’ın ise bütün altın madalyalarını kadın halterciler kazandı.

Dünya Halter Şampiyonası'nın kapanış töreni Aşkabat Olimpiyat Köyü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Daha sonra erkekler ve kadınlar arasında grup sıralamasında kazananlara ödülleri verildi. Törende Uluslararssı Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ayan, Federasyon flamasını önümüzdeki yıl Dünya Halter Şampiyonasının yapılacağı Taylant'lı temsilciye teslim etti.

Türkmenistan’ın şampiyonadaki ev sahipliği, organizasyondaki başarısı ve yüksek kaliteye sahip tesisleriyle, Uluslararası Halter Federasyonu temsilcileri, sporcular ve gazeteciler tarafından tam not aldı. Türkmenistan, geçtğimiz yıl da 60'ın üzerinde Asya ve Okyanusya ülkesinin katıldığı Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5. Asya Oyunlarına ev sahipliği yapmıştı. Türkmenistan son yıllarda başarıyla gerçekleştirdiği uluslararası spor organizasyonları ile dikkat çekiyor.

Anahtar Kelimeler: dünya halter şampiyonu, türkmenistyan, aşkabat,

Diğer Haberler