dunya-saglik-gunu-turkmenistanda-spor-ve-kultur-etkinlikleriyle-kutlandi

Dünya Sağlık Günü, Türkmenistan'da spor ve kültür etkinlikleriyle kutlandı.

Dünya Sağlık Günü vesilesiyle başta başkent Aşkabat olmak üzere bütün yurtta spor etkinlikleri, sportif oyunlar ve yarışmalar düzenlendi.

08 Nisan 2019 14:20

Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Olimpiyat Kenti Stadyumu’nda düzenlenen,  Dünya Sağlık Günü etkinliklerine katıldı.

Devlet Başkanı, yaptığı konuşmada,  kültür-fizik  konusunun sağlığı  korumada en önemli faktörlerden biri olduğunu ve düzenli egzersizin her yaştan insanın boş zamanlarını en verimli şekilde değerlendirimesine yardımcı olduğunu belirtti. Bugün ülkede sporun günlük hayatta yer alması için bütün olanakların sağlandığını ifade etti.  

Berdimuhamedov, daha sonra Olimpiyat köyünde düzenlenen bisiklet turuna katılarak kendisine hediye edilen bisikleti sürdü.

Dünya Sağlık Günü’nde Kopetdağ'ın eteklerinde bulunan “Sağlık Yolu” boyunca, öğrenciler, kamu çalışanları ve her kesimden vatandaşın katıldığı bir yürüyüş ve bisiklet turları düzenlendi.

Yurdun çeşitli merkezlerinde öğrencilerin ve üniversite mensuplarının, bakanlık ve belediye çalışanları ve sporcuların hazırladığı  gösteri performansları düzenlendi.

Ayrıca Ulusal Spor ve Turizm Enstitüsü'nde  “Uluslararası Spor Günü - Kalkınma ve Barış Günü” konulu bir forum düzenlendi.

Foruma, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Spor ve Turizm Enstitüsü, Ulusal Olimpiyat Komitesi temsilcileri, ülkede çalışan uluslararası örgütlerin temsilciliklerinin başkanları ve Türkmenistan'da akredite edilmiş yabancı medya temsilcileri katıldı.

Forumda,  Devlet Başkanı’nın önderliğinde, ülkede spor kültürünü geliştirmek için birçok çalışma yapıldığı,  Şehirlerde ve köylerde modern spor tesisleri inşa edildiği belirtilerek, Türkmenistan'ın büyük uluslararası spor etkinliklerinde başarılı deneyime sahip bir ülke olarak küresel prestijini artırdığı vurgulandı.

Anahtar Kelimeler: Dünya Sağlık Günü, Gurbanguli Berdimuhamedov,

Diğer Haberler