dunya-turkmenler-birliginin-20-kongresi-askabatta-yapildi

Dünya Türkmenler Birliği'nin 20.Kongresi Aşkabat'ta Yapıldı

Türkmenistan dışında 19 ülkede örgütlenen birlik üyelerinin toplantısı bu yıl Aşkabat’taki Mekan Köşkü’nde yapıldı.

17 Mayıs 2017 16:28

Türkmenistan dışında yaşayan Türkmenlerin örgütlendiği birlik, her yıl Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bir araya geliyor.

Türkmenistan dışında 19 ülkede örgütlenen birlik üyelerinin toplantısı bu yıl Aşkabat’taki Mekan Köşkü’nde yapıldı.

Kongrede yapılan konuşmalarda, her yıl dünya Türkmenlerini bir araya getirmesi dolayısıyla Atavatan Türkmenistan’a teşekkür eden katılımcılar; bu vesile ile  hem vatan hasretini hem de farklı ülkelerde yaşayan Türkmenlerin birbirlerine olan hasretini giderdiklerini ve görüş alışverişinde bulunduklarını söylediler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, kongre dolayısıyla bir kutllama mesajı yayınladı ve “Türkmenistan Anayasası ve Mahdumkulu Firaki Şiir Günü arifesinde toplanan Kongrenin, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Türkmenlerin kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olduğunu”  söyledi.

Türkmen lider mesajında; Dünya Türkmenler Birliği örgütlenmesinin, Türkmenistan’ın iç ve dış politikada elde ettiği başarıların dünyaya anlatılmasında önemli bir misyon üstlendiğini belirtti ve katılımcıları kutladı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde  yaşayan Türkmenlerin, bulundukları ülkelerde örgütlendiği bir oluşum olan Dünya Türkmenler Birliği’nin; Rusya, ABD, Türkiye, İngiltere, Çin, Almanya, Fransa, Ukrayna, Belarus,  Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Hindistan, İran, Afganistan, Pakistan, BAE ve Suudi Arabistan’da  şubeleri bulunuyor.    

Anahtar Kelimeler: Dünya Türkmenler Birliği, Türkmenistan, Berdimuhammedov, Aşkabat,

Diğer Haberler