dunya-turkmenleri-insani-birligi-turkmenistanda-toplandi

Dünya Türkmenleri İnsani Birliği Türkmenistanda toplandı

Dünya Türkmenleri İnsani Birliği Genel Kurul’u Aşkabat’da yapıldı.

20 Eylül 2018 17:41

Dünya Türkmenleri İnsani Birliği'nin 21. genel kurul toplantısı, önümüzdeki günlerde kutlanacak olan Türkmenistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığın 27. Yıl dönümü münasebetiyle Türkmenistan’ın başkenti Aşgabat’ta bugün gerçekleşti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov  toplantı münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Dünya Türkmenleri İnsani Birliği'nin 21. Genel kurul toplantısına  Türkiye, Rusya, İngiltere, Almanya, İsveç,  Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İran, Afganistan, Pakistan, Belarus, Ukrayna, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan gibi ülkelerden Türkmenler katıldı.

Toplantıya   Türkmen hükümetinin üst düzey yetkilileri ve yaklaşık 20 ülkeden Türkmen soylu temsilciler,  Dünya Türkmenleri İnsani Birliği'nin üyeleri ve kamu toluluk liderleri katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov mesajında; atalarımız çeşitli nedenlerden dolayı yerlerinden ayrılmak zorunda kalmışlar, ancak Türkmenler tarihi anavatanlarını hiç  bir zaman unutmamışlardır.

Anavatan hayattaki en değerli şeydir. Böylece her birimiz için, ilerici dönüşümlerin gerçekleştiği  bir barış ve iyi komşuluk ülkesi olan Atavatana karşı vicdani bir hizmetten daha yüksek bir görev yoktur ifadelerine yer verdi.

Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazandıktan sonra kurulan Dünya Türkmenleri Birliği 14 ülkede 27 ofiste faaliyet gösteriyor.

Dünya Türkmenleri İnsani Birliği'nin kapsamında  400'den fazla kollektif ve yüzlerce bireysel üyesi bulunuyor.

Son yıllarda Dünya Türkmenleri İnsani Birliği'nin çalışmalarının içeriği ve faaliyet alanları önemli ölçüde  bilim, eğitim, kültür- sanat, girişimcilik, spor ve turizm gibi alanlarda yoğunlaşıyor.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan, Dünya Türkmenleri İnsani Birliği,

Diğer Haberler