dunya-uygur-kongresi-baskani-rabia-kadir-39-den-bm-39-ye-cagri

Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir'den BM'ye Çağrı

Kadir, BM'ye Doğu Türkistan olarak da bilinen Şincan Uygur Özerk bölgesindeki insan hakları ihlallerini araştırma çağrısı yaptı..

26 Kasım 2014 17:43

Birleşmiş Milletler'e Doğu Türkistan olarak da bilinen Şincan Uygur Özerk bölgesindeki insan hakları ihlallerini araştırma çağrısı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Azınlıklar Forumunda konuşan Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir bölgeye bağımsız gözlemcilerin gönderilmesini talep etti.

Rabia Kadir,Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Azınlıklar Forumu'nun yedinci oturumu sırasında Çin delegasyonunun itirazına karşın söz aldı.

Kadir:"Birleşmiş Milletler'in bağımsız gözlemciler göndererek Doğu Türkistan'daki vahşeti, katliamı, soykırımı ve insan hakları ihlallerini araştırmasını talep ediyoruz" dedi. 

Çin hükümetini eleştiren Kadir, "Çin, bize en büyük haksızlığı ve yanlışı, dinimizi ve kimliğimizi imha ederek bizi yok etme ve asimile etme projesini hayata geçirerek uygulamıştır ki bu bizim sonunu endişeyle beklediğimiz bir projedir" şeklinde konuştu.

Hong Kong halkı da Çin'in baskılarını, dikte ettiği planlamayı kabul etmiyor diyen Kadir,forumda konuşmasını engellemeye çalışan Çin delegasyonunu destekleyen Pakistan,İran,Rusya ve Venezüela gibi ülkelerin tutumunun kırıcı ve anti-demokratik bir tavır olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler: Birleşmiş Milletler, Doğu Türkistan, Rabia Kadir, Dünya Uygur Kongresi,

Diğer Haberler