ermenistan-ordusu-sivilleri-vurdu

Ermenistan Ordusu Sivilleri Vurdu

Ermenistan ordusunun sivil yerleşim bölgelerini hedef alması sonucu 1’i çocuk 2 sivil hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

05 Temmuz 2017 15:03

Azerbaycan - Ermenistan gerilimi tırmanıyor.

Ermenistan ordusunun sivil yerleşim bölgelerini hedef alması sonucu 1’i çocuk 2 sivil hayatını kaybetti, 1 kişi de ağır yaralandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı sivillerin hedef alınmasının Ermenistan’ın devlet siyaseti olduğunu vurgularken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı şiddetle kınadı.

Fuzuli bölgesinde bulunan Alhanlı köyü Ermenistan ordusunun havan topu saldırısına hedef oldu. .

Bir evin isabet alması sonucu 50 yaşındaki bir kadınla 2 yaşındaki torunu hayatını kaybetti, aynı evde bulunan 1 kişi ise ağır yaralandı. Ameliyata alınan yaralının durumunun iyi olduğu açıklandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, sivil yerleşim yerlerinin hedef alınmasının Ermenistan yönetiminin bilinçli siyaseti olduğunu  vurguladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamayla saldırıya sert tepki gösterdi. Açıklamada son saldırının Ermenistan’ın ateşkes hattında giriştiği provakasyonların sivilleri, özellikle de kadın ve çocukları hedef aldığını tüm açıklığıyla gösterdiği  belirtildi, saldırı şiddetle kınandı.

Anahtar Kelimeler: Azerbaycan, Ermenistan, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı,

Diğer Haberler