expo-2017-astana-basliyor

EXPO 2017 Astana Başlıyor

Son yılların en iddialı organizasyonunda, Almanya ve Çin’den sonra en büyük üçüncü standa sahip Türkiye de hazırlıklarını tamamladı

12 Haziran 2017 10:35

EXPO - 2017 Astana'ya sayılı günler kaldı.

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, organizasyon öncesinde Türkiye’nin fuar alanındaki standını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

“Geleceğin Enerjisi” sloganıyla 10 Haziran’da kapılarını açacak olan “EXPO- 2017 Astana”da heyecan dorukta.

Son yılların en iddialı organizasyonunda, Almanya ve Çin’den sonra en büyük üçüncü standa sahip Türkiye de hazırlıklarını tamamladı.

115 ülkeden 5 milyon ziyaretçi çekmek hedefiyle yola çıkan Kazakistan da, bu önemli organizasyondan alnının akıyla çıkma gayretinde. 

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kazakistan'ın heyecanına ortak olmak için Astana'ya gitti, Türkiye standını gezdi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

EXPO'ların ülkelerin kültürünün ve potansiyelinin tanıtımı için önemli organizasyonlar olduğuna dikkat çeken Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin Türkiye'nin EXPO 2017 Astana'da da iddialı olduğunu söyledi.

Metin  "Kazakistan’da bu sene düzenlenen EXPO tematik bir EXPO ve geleceğin enerjisi temasıyla yola çıkılmış bir EXPO. Ve tüm ülkeler de bu ana temanın altında kendine göre alt temalar geliştirerek sergiliyorlar. Dolayısıyla bizde bu geleceğin enerjisi temasının altında 'sürdürülebilir enerji için global sinerji' sloganıyla yola çıktık." diye konuştu.

10 Haziran da başlayıp üç ay sürecek olan fuar kapsamında, Şanghay İşbirliği Örgütü 16'ncı Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Bilim ve Teknoloji Zirveleri de Astana’da düzenlenecek.

 

Anahtar Kelimeler: Expo 2017, Astana, Geleceğin Enerjisi, Türkiye pavyonu, Fatih Metin,

Diğer Haberler