gaziantepte-mogolistan-cagdas-sanatcilari-sergisi-acildi

Gaziantep'te "Moğolistan Çağdaş Sanatçıları Sergisi" açıldı

Gaziantep''te, Moğolistan'ın başkenti Ulanbatur ile "kardeş şehir" anlaşmasının 10. yılı dönümü dolayısıyla Moğolistan Çağdaş Sanatçıları Sergisi açıldı.

13 Eylül 2021 14:59

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, dostluğu, ticareti, kültürel ilişkileri ve turizmi geliştirmek amacıyla Gaziantep ile Ulanbatur'un kardeş şehir olmasının 10. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Gaziantep Sanat Merkezi'nde 28 Moğol sanatçısının eserlerinin yer aldığı "Moğolistan Çağdaş Sanatçıları Sergisi" düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Moğolistan ile Türkiye arasında ortak bir geçmiş olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Bugünü ortak yaşıyoruz ve yarını ortak inşa edeceğiz. Ortak tarihimiz ve medeniyetimiz var. Ulanbatur ile Gaziantep arasında 10 yıl önce çok güzel bir kardeşlik başladı. Kültür, sosyal, gençliğe dair özel projeler beraber yapıldı. Kültür ve sanat bizi birleştiriyor. Kardeş şehirlerde dünya barışına katkıda bulunuyor. Biz biliyoruz ki Moğolistan'da bu resim sanatı, dünyaya ses verecek şekilde gelişmiş durumda. Çok güzel eserler var. Bu eserlerin Gaziantep'te sergilenmesi, hemşerilerimizle bir araya getirilmesi duyduğum mutluluğu ifade ediyorum."

Gaziantep Valisi Davut Gül ise kardeş şehir ilişkilerinin oluşması ve başarılmasının önemine işaret ederek, bunun yaşatılmasının ise daha da önemli olduğunu vurgulayarak, "Gönül coğrafyamızın bir parçası olan Moğolistan'ın bu sergiyi Gaziantep'te açması bizim için çok kıymetli. Sanatın birleştirdiğini, evrensel olduğunu biliyoruz. Gaziantepli vatandaşlarımızın bu sergiden istifade edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan da Moğolistan ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan ilişkilerin olduğunu kaydederek, sanatsal faliyet için kentte olmaktan mutluluk duyduğunu ekledi.

 

Diğer Haberler