gurcistanda-turkiye-cumhuriyetinin-100-yili-munasebetiyle-sergi-acildi

Gürcistan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı münasebetiyle sergi açıldı

Gürcistan'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından "Cumhuriyet" konulu serginin açılışı yapıldı.

24 Ekim 2023 22:20

Başkent Tiflis'te Mirza Fatali Akhundov Müzesi'nde düzenlenen serginin açılışına, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Ali Kaan Orbay, Gürcistan'daki Türk kurumların temsilcileri ile Gürcistan ve Türk vatandaşları katıldı.

YEE Tiflis Koordinatörü Can Güray, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen sergiye katılan davetlilere teşekkür etti.

YEE desteği ile tabloları hazırlayan genç sanatçı Şenay Sadikov, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna adanan bir serginin düzenlemesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Azerbaycan asıllı Gürcistan vatandaşı ressam Sadikov, "Ben Gürcistan'da doğmuş ve büyümüş Azerbaycanlı bir Türk olarak çocukluğumdan beri Türkiye, Türk tarihi, sanatı ve edebiyatıyla ilgileniyorum ve bu ilgi sayesinde Atatürk'ü ve cumhuriyeti keşfettim." dedi.

Büyükelçi Orbay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına adanmış bir sergiye katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Sanatçı Sadikov'un Cumhuriyet'in kuruluş sürecini sanatla anlattığını vurgulayan Orbay, "Bu yıl, Cumhuriyet'imizin 100. yılını sadece Türkiye olarak değil, dostlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Orbay, Türk halkının iki bin yılı aşkın devlet geleneğe sahip olduğunu, bu anlamlı günü Gürcistan'da kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Toplam 20 tablonun yer aldığı sergi, 3 gün sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Anahtar Kelimeler: gürcistan, türkiye, 100. yıl, cumhuriyet,

Diğer Haberler