hazar-denizi-39-nde-ortak-askeri-tatbikat

Hazar Denizi'nde Ortak Askeri Tatbikat

Rusya ve Azerbaycan, ortak askeri tatbikat yapacak.

14 Ekim 2014 13:58

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan ve Rusya deniz kuvvetlerinin Hazar Denizi'nde ortak askeri tatbikat düzenleyeceğini söyledi.

Hasanov, çeşitli temaslarda bulunmak için Bakü'ye gelen Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Orgeneral Sergey Şoygu ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Savunma Bakanlığında düzenlenen görüşmenin ardından, iki ülke 2015 için İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rus mevkidaşıyla basın toplantısı düzenleyen Hasanov, Rus Bakan Şoygu ile verimli toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, Azerbaycan ve Rusya deniz kuvvetleri arasında işbirliği konusunda mutabakata vardıklarını kaydetti.

Görüşmede Hazar Denizi'nde işbirliği konusunun ele alındığını dile getiren Hasanov, "Rusya ve Azerbaycan, Hazar'da ortak askeri tatbikat ve işbirliğine yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirecek" dedi.

Rus Bakan Şoygu ise Astrahan'da düzenlenen ''4. Hazar Zirvesi''nde kabul edilen kararları uyguladıklarını söyleyerek, bakanlıklar arasındaki işbirliği planı taslağının hazır olduğunu ve taslakta ortak tatbikat, kadro hazırlanması ve kadroların ihtisaslarının yükseltilmesi gibi konuların yer aldığını söyledi.


Anahtar Kelimeler: Azerbaycan, Rusya, Tatbikat,

Diğer Haberler