hazar-denizi-ne-kiyidas-ulke-temsilcileri-turkmenistan-da

Hazar Denizi’ne kıyıdaş ülke temsilcileri Türkmenistan’da

“Hazar Denizi'ndeki biyolojik kaynakların  yasadışı olarak çıkarılmasıyla (Yasak avlanma) mücadelede işbirliği” konulu Protokol taslağını tartışmak üzere Hazar devletlerinin yetkili temsilcileri 23-25 Ekim  tarihleri arasında başkent Aşkabat’da bir araya geldi.

25 Ekim 2018 16:39

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde er alan habere göre toplantıya Rusya Federasyonu, Azerbaycan Cumhuriyeti, İran İslam Cumhuriyeti, Kazakistan Cumhuriyeti ve Türkmenistan'dan delegasyonlar katılıyor.

Protokolun  münferit maddeleriyle ilgili görüş alışverişi yapılan üç günlük çalışma sırasında temsilciler, toplantıda yapılan teklifleri ve yorumları dikkate alarak hemfikir olunan maddeler üzerinde çalışmaya devam etmeyi kabul etti.

Şubat 2017'de yapılan önceki toplantıda, Hazar Denizi  doğal kaynaklarının korunması ve arttırılmasına yönelik bir dizi  tedbirin alınmasına karar verilmişti.

Bu yıl 3.sü yapılan toplantıda bu kapsamda,  biyolojik kaynakların ve deniz çevresinin sistematik olarak izlenmesi uygulamasına geçilmesi, öncelikle kabul edildi.

 

Anahtar Kelimeler: Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Hazar Denizi,

Diğer Haberler