hazar-denizi-ulastirma-ve-iletisim-potansiyeli-toplantisi

“Hazar Denizi Ulaştırma ve İletişim Potansiyeli” Toplantısı

Cenevre'de “Hazar Denizi Ulaşım ve İletişim Potansiyeli: Azerbaycan ve Türkmenistan - En Kısa Yol” konulu yuvarlak masa toplantısı yapıldı.

28 Şubat 2020 12:30

Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu'nun (UNECE) İç Nakliye Komitesi 82. oturumunun bir parçası olarak Birleşmiş Milletler’in Cenevre Ofisi’nde düzenlenen toplantı, Türkmenistan BM Cenevre Ofisi Daimi Misyonu ile Azerbaycan BM Cenevre Ofisi  Daimi Misyonu’nun girişimiyle gerçekleştirildi.

Konuşmacılar arasında; UNECE Genel Sekreteri, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği Genel Sekreteri, Uluslararası Taşımacılık Diplomasisi Merkezi Genel Sekreteri, Türkmenistan ve Azerbaycan’dan temsilciler yer aldı. 

Toplantı, bölge ülkeleri arasında ulaştırma ve iletişim sahalarında Uluslararası İşbirliğinin geliştirilmesi bağlamında, Türkmenistan ve Azerbaycan’ın Hazar Denizi ulaşım yetenekleri ve altyapı politikaları görüşüldü.

Toplantıda Türkmen tarafı, bu yıl Türkmenistan'ın kalıcı tarafsızlığı statüsünün 25. yıldönümünü kutladığını açıkladı. Toplantının sonunda, Türkmenistan Daimi Misyonu, ülkenin kalıcı tarafsızlığı statüsünü elde etmesinin 25 yıllık sürecinde, ulaşım alanındaki başarılarını içeren bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Diğer Haberler