hazar-denizine-kiyidas-ulkelerden-ortak-askeri-tatbikat

Hazar Denizi'ne Kıyıdaş Ülkelerden Ortak Askeri Tatbikat

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hazar Denizi'ne kıyıdaş ülkeler arasında önümüzdeki yıl askeri tatbikatlar yapılacağını açıkladı.

05 Aralık 2017 16:31

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan devletlerin gelecek yıl ortak askeri tatbikatlar yapacağını söyledi.

Lavrov, başkent Moskova’da, Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan Azerbaycan, İran, Türkmenistan ve Kazakistan’ın dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hazar Denizi bölgesinin savunma bakanlıkları arasındaki etkileşimi olumlu bir şekilde değerlendirdiklerini anlatan Lavrov, “Bu yıl, Hazar bölgesindeki bütün kıyıdaş devletlerin donanmaları, karşılıklı dostane ziyaretler gerçekleştirdiler. Önümüzdeki yıl da bölgede ortak askeri tatbikatlar yapılacak.” dedi.

Hazar Denizi’nde yaşanabilecek kazaların önlenmesine ilişkin bir taslak anlaşmanın da onay aşamasında bulunduğuna değinen Lavrov, "Söz konusu taslak, bölgede güven artırıcı önlemleri sağlam bir sistemle geliştirmeye yönelik temel bir belge olacak." diye konuştu.

Lavrov, anlaşmanın gelecek yıl Kazakistan’da düzenlenecek 5. Hazar Zirvesinde Hazar Denizi’nin Hukuki Statüsü Sözleşmesi'yle birlikte onaya sunulacağını söyledi.

 

Anahtar Kelimeler: Hazar'a kıyıdaş ülkeler, ortak tatbikat, Hazar Denizi, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Kazakistan,

Diğer Haberler