hocali-katliami-39-nin-23-yili

Hocalı Katliamı'nın 23. yılı

TBMM Dışişleri Komisyonu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerince Hocalı Katliamı ile ilgili ortak bildiri yayımlandı.

25 Şubat 2015 13:45

TBMM Dışişleri Komisyonu'nca yayınlanan bildiride, Hocalı Katliamının müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkması ve Ermenistan'a da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından biran önce çekilmesi çağrısı yapıldı.

TBMM Dışişleri Komisyonu'nun AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerince Hocalı Katliamı ile ilgili ortak bildiri yayımlandı.

Türkiye'nin Azeri kardeşlerinin 23 yıl önce Hocalı'da karşı karşıya kaldıkları hunharca saldırı ve katliamı her zaman kalplerinin en derinlerinde hissettiğinin belirtildiği bildiride, acının en işten duygularla paylaşıldığı vurgulandı.

"Ermenistan Cumhuriyeti Birliklerince gerçekleştirilen bu katliamı ve Azerbaycan topraklarının yıllardan beri devam eden işgalini kınıyoruz" denilen bildiride, şunlar kaydedildi:

"İnsanlık tarihinin en kara sayfalarından biri olan Hocalı Katliamı sonuçları itibariyle bölgede barış, huzur, güvenlik ve istikrar açısından bugün için de bir sorun olma niteliğini korumaktadır. Sivil halka yöneltilen bu acımasız, insanlık dışı saldırganlık ve işgal neticesinde 1 milyona yakın Azerbaycanlı kardeşimiz yurtlarından ayrılmak zorunda kalmış ve 20 yılı aşkın süreden bu yana kaçkın hayatı yaşamaya mahkum edilmişlerdir. Olayın şahitleri, kurbanları hala hayattadır. Dolayısıyla Hocalı'da yaşanan olaylar tarihi bir olay değil, günümüzün bir gerçeği olarak görülmelidir."

İnsanlık adına kara bir leke olan bu tür saldırgan eylemlerin tekrarlanmaması için uluslararası toplumun bu katliama hak ettiği önemi vermesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğine işaret edilen bildiride, "Bu açıdan Azerbaycanlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu vesile ile bu olayın müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkması ve Ermenistan'a da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından biran önce çekilmesi çağrısını tekrarlamakta yarar görmekteyiz" denildi.

(AA)


Diğer Haberler