irak-39-taki-turkmen-siginmacilarin-kis-cilesi

Irak'taki Türkmen sığınmacıların kış çilesi

Kerkük'teki aşırı yağışlar Türkmen sığınmacıların bulunduğu Yahyava Çadır Kampı sakinlerini endişelendiriyor.

19 Kasım 2015 16:34

Kerkük'ün 20 kilometre kuzeydoğusunda kurulan Yahyava Kampı'nda Musul ve Telaferli 2 bin 777 sığınmacı (464 aile) kalıyor. Kamp alanının aşırı yağış nedeniyle çamur deryasına dönüşmesi ve çoğu çadıra yağmur sularının sızması sığınmacı ailelerin hayatını olumsuz etkiliyor.

Sığınmacılar çadırlarını korumak için üzerine ek brandalar çekerken bazı aileler de çadırlarını basan suyu kurutmanın yollarını arıyor. Kamp alanın çamur deryasına dönüşmesi sığınmacıların çileli çadır hayatlarını gözler önüne seriyor.

AA muhabirine konuşan Telaferli Mervan Salih, merkezi Irak hükümetinin kendilerine destek vermediğini, daha çok hayırsever kurumların yardımlarıyla ayakta durduklarını söyledi. Yağış olduğu zaman kamptaki sıkıntıların arttığını dile getiren Salih, "Her taraf çamur içinde. Merkezi hükümet bize üvey evlat gibi bakıyor" ifadelerini kullanıyor.

Yahyava Kampı Sorumlusu Şuayb Muhammed ise kampta kapasitesini üstünde sığınmacı kaldığını belirtiyor.

Bağdat hükümetinin kendilerine yardım etmediğini ifade eden Muhammed, gıda, battaniye, giysi gibi yardımlara ihtiyaç duyduklarını aktarıyor.

Kampta çok sayıda dul kadın ve yetim çocuk olduğunu kaydeden Muhammed, kamptaki gençlerin Musul operasyonuna gönüllü asker olarak katılmaya hazır olduğunu belirtiyor.

AA




Anahtar Kelimeler: Kerkük, Irak, Türkmen, Musul,

Diğer Haberler