iran-in-baku-buyukelcisi-disisleri-bakanligi-na-cagrildi

İran’ın Bakü Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

İran'da Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırının ardından İran'ın Bakü Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

27 Ocak 2023 15:16

Görüşmede Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne düzenlenen terör eylemi şiddetle kınandı, diplomatik misyonlara yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamada "Diplomatik İlişkilere İlişkin Viyana Sözleşmesi" esas alınarak elçilik güvenliğinin sorumluluğunun İran’a ait olduğu belirtildi.

Bu bağlamda, İran'ın yetkili makamları, terör eyleminin failinin bir an önce adalet önüne çıkarılmasını, terör eyleminin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını, suçun organizasyonuna ve işlenmesine karışan diğer kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasını şiddetle talep ettiği aktarıldı.

Görüşmede, son dönemde İran'da ülkemize karşı planlı bir Azerbaycan karşıtı harekat yürütülmesinden duyulan üzüntüye ve yaşananların zaten karmaşık olan ilişkileri daha da gerginleştirdiğine de dikkat çekildi.

Olayla ilgili üzüntülerini dile getiren Büyükelçi de, İran'ın ilgili makamları tarafından olaya derhal müdahale edildiğini, konunun şu anda ilgili kolluk kuvvetleri tarafından soruşturulduğunu, soruşturma süreci tamamlandıktan sonra detaylı bilgilerin kamuoyuna açıklanacağını da vurguladı.

Diğer Haberler