isid-39-in-kiyimindan-korktular-silahlandilar

IŞİD'in Kıyımından Korktular Silahlandılar

IŞİD'in saldırılarına karşı korumasız kalan Kerkük'ün Tazehurmatu nahiyesindeki Türkmenlerin de silahlandığı bildirildi.

17 Haziran 2014 11:51

Silahlanan Türkmenlere komutanlık yapan Ercüment Malı, yaptığı açıklamada, "Bin 500 silahlı kişiyle geceli gündüzlü nöbet tutuyoruz. IŞİD, bize iki kilometre uzaklıkta bulunuyor. Burada ne peşmerge güçleri ne de Irak ordusu var. Bu yüzden silahlanmak zorunda kaldık" dedi. 

Kerkük'ün Dakuk ilçesi ile Beşir köyündeki Türkmenlerin de IŞİD saldırılarına karşı korumasız oldukları bildirildi.Kerkük'ün 10 kilometre güneyinde bulunan Tazehurmatu nüfusu Şii Türkmenlerden oluşuyor. Irak ordusunun çekildiği bölgeye peşmerge de girmedi.

 IŞİD güçleri, nahiyeye iki kilometre uzaklıkta bulunuyor. Türkmenler, örgüt militanlarının, nahiyeye girerek kıyım yapmasından çekiniyor. Bu nedenle silahlanma kararı alan Türkmenler, nahiye çevresindeki mevzilere konuşlandılar. 

İlk etapta bin 500 Türkmen genç, silahları eline alıp savunma pozisyonuna geçti. Tazehurmatu Türkmenlerine, liderliğini Erşed Salihi'nin yaptığı Irak Türkmen Cephesi de destek veriyor. Nahiye'deki polis karakolları da IŞİD saldırılarına karşı tetikte bekliyor. 


Anahtar Kelimeler: IŞİD, kerkük, türkmen,

Diğer Haberler