isid-deyru-39-z-zor-39-u-ele-gecirdi

IŞİD Deyru'z Zor'u Ele Geçirdi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir, Suriye'nin doğusundaki Deyru'z Zor kentinin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçtiğini açıkladı.

05 Temmuz 2014 16:17

Beşir, yayınladığı görüntülü açıklamada, IŞİD'in Deyru'z Zor'u ele geçirdiğini Halep'in ise IŞİD ve Esad güçlerinin kıskacında olduğunu savunarak, "Terör örgütü IŞİD, bir bir topraklarımızda, köylerimizde ve şehirlerimizde ilerliyor. Ülkenin geleceğini kontrolü altına alıyor. Bütün bunların nedeni, ÖSO ile devrimcilere desteğin ve silah, mühimmat yardımının azalmasıdır" dedi.

"Suriye halkının dostlarından ülkede kötüleşen insani durum karşısında durabilmek için ÖSO Genelkurmay Başkanlığı'na silah ve mühimmat yardımı yapmalarını" isteyen Beşir şöyle konuştu:

"Vakit aleyhimize işliyor, eğer en kısa zamanda destek gelmezse felaket sınırda durmayacak. Uluslararası toplumu tarihi görevini üstlenmeye çağırıyoruz. Allah'ın ve halkın önünde söz veriyoruz ki gereken destek geldiğinde muhalifler topraklarını savunmaya ve düşmanın karşısında durmaya hazırdır."

ÖSO ve Nusra Cephesi'ne bağlı birliklerin dün Deyr'uz Zor kenti kırsalından çekildiği, IŞİD'in, perşembe akşamı Deyru'z Zor'un doğu kırsalından Irak sınırına uzanan 130 kilometrelik alanın kontrolünü ele geçirdiğini duyurmuştu.

Anahtar Kelimeler: IŞİD, deyruz, geçirdi,

Diğer Haberler