isid-ile-bedir-tugaylari-arasinda-catisma

IŞİD İle Bedir Tugayları Arasında Çatışma

Alınan bilgiye göre arasında Türkmenlerin de bulunduğu 100'ü aşkın kişinin oluşturduğu Bedir Tugayları, Beşir köyünü elinde bulunduran IŞİD militanlarına sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

29 Haziran 2014 11:47

Bedir Tugayları'nın, köye girişi sırasında daha önce belli noktalara yerleştirilen mayınlar patlatıldı. Ardından IŞİD militanlarıyla çatışma çıktı. Köydeki şiddetli çatışmaların devam ettiği öğrenildi. Köyün bulunduğu bölgeye gidilemediği için ölü veya yaralı sayısı hakkında bilgi verilemiyor.

Kerkük'ün 20 kilometre güneyinde, Türkmen köyü olarak bilinen Beşir, üç haftadır IŞİD militanlarının elinde. Köyü, IŞİD'den almak için operasyon başlatan Bedir Tugayları, Şii lider Ammar el-Hekim'in başkanlığını yaptığı Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'nin askeri kanadı olarak faaliyet gösteriyor.

İran-Irak Savaşı döneminde Irak ordusuna karşı savaşan Bedir Tugayları, 2006'dan bu yana Irak Başbaaknı Nuri Maliki tarafından Irak Savunma Bakanlığı ve Irak ordusu çatısı altında istihdam ediliyor. Merkezi Kerbela kentinde olan örgütün yaklaşık 12 bin milisi olduğu belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler: Işid, bedir turgayları, çatışma, beşir köyü,

Diğer Haberler