izzetbegovic-bosna-hersek-icin-tarihi-bir-gun

İzzetbegoviç: Bosna Hersek için tarihi bir gün

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegoviç, Karadzic'e verilen cezaya dair, "Bosna Hersek için tarihi bir gün" dedi.

25 Mart 2016 14:44

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegoviç, Karadzic'e verilen cezaya dair, "Bosna Hersek için tarihi bir gün. Yakın tarihte yaşananların büyük bir kısmı, bu kararla onandı." dedi.
 
Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (ICTY) Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karadzic'i 40 yıl hapse mahkum etmesinin ardından basın toplantısı düzenledi.
 
İzetbegoviç, bugünün Bosna Hersek için tarihi bir gün olduğunu belirterek, yakın tarihte yaşanan gerçeğin büyük bir kısmının, bu kararla onandığını kaydetti.
 
"Nuremberg'den sonra Avrupa'daki en büyük savaş suçu kararı"
 
Kararın sadece bölge için değil, tüm dünya için önemli olduğunu belirten İzetbegoviç, "Karadzic hakkındaki karar, Nuremberg'den sonra Avrupa'daki en büyük savaş suçu kararı" dedi.
 
İzetbegoviç, verilen kararın Karadzic gibi, Slobodan Milosevic gibi liderlerin de cezasız kalmayacağını gösterdiğini vurgulayarak, "Er ya da geç yaptıklarından dolayı ceza alacaklar. Karar, Bosna Hersek ve Bosna Hersek halkı için son derece önemli" diye konuştu.
 
SDS karardan memnun değil
 
Bu arada, Karadzic'in kurucularından olduğu Sırp Demokratik Partisi (SDS) Genel Başkanı Mladen Bosic, kararın "adil olmadığını" savundu.
 
"Adalet yerini buldu"
 
Lahey'deki mahkemenin başsavcısı Serge Brammetz ise yaptığı yazılı açıklamada, "Adalet yerini buldu" ifadesini kullandı. AA


Diğer Haberler