japonya-nin-askabat-buyukelcisi-japon-mutfagini-tanitti

Japonya’nın Aşkabat Büyükelçisi, Japon mutfağını tanıttı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Japonya Büyükelçiliği, Japon mutfağının tanıtıldığı bir etkinlik düzenlendi.

01 Nisan 2019 15:28

Japon Mutfağının dünyaca ünlü Suşi ve Tempura yemeğinin özellikle tanıtıldığı programda  bu yemekler konukların önünde hazırlandı ve ikram edildi. Japon Büyükelçisi Takahiko Katsumata yaptığı konuşmada, Japon yemek kültürünün tanıtıldığı bunun gibi kültürel etkinliklerle,  Türkmen halkı ile aralarındaki mesafeyi kapatmak istediklerini söyledi.

 Büyükelçi, TRT ye verdiği Türkçe ropörtajda, Aşkabat’ta ilk defa, Japon yemek kültürünü tanıtmak için özel bir program yaptıklarını, Japonya’dan gelen aşçı, Otsuda’nın, misafirlerin önünde Suşi ve Tempura yaparak Japon yemeklerini sergilediğini ifade etti.

Süşi’nin Türkiye’de iyi bilindiğini söyleyen Büyükelçi,  Türkmen hanımların da bu yemekleri öğrenerek mutfaklarında yapmalarından, kendilerinin çok memnun olacağını beyan etti.

Japonya’da kiraz çiçeklerinin açtığı bu günlerde özel yemekler yapıldığını ifade den Takahiko Katsumata, bu vesileyle Mart ayının sonunda söz konusu etkinliği düzenlediklerini belirterek, bu tür kültürel etkinlikleri, Aşkabat ve başka Türkmen şehirlerinde  yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: Japonya, Aşkabat Büyükelçisi,

Diğer Haberler