karabag-sehitlerinin-anneleri-kayserideki-sehit-ailelerini-ziyaret-etti

Karabağ şehitlerinin anneleri, Kayseri'deki şehit ailelerini ziyaret etti

Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) ile Azerbaycan Savunma Bakanlığınca hazırlanan "Kardeş Aile Projesi" kapsamında, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen 4 şehit annesi, Kayseri'deki şehit ailelerini ziyaret etti.

24 Ekim 2023 19:15

TÜİB Eğitim Komisyonu Başkanı Ragır Sarı, birlik olarak Türkiye ve Azerbaycan arasında her türlü kardeşliğin devam etmesi yönünde çalışmalarda bulunduklarını bildirdi.

Özellikle 44 günlük Karabağ savaşı sonrası Azerbaycan'da şehit olan askerlerin ailelerini proje kapsamında Türkiye'ye getirdiklerini, 44 ilde şehit aileleriyle buluşturacaklarını belirten Sarı, "Bu projemizi Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile gerçekleştirdik. Bu kapsamda şehit ailelerini Kayseri'ye getirdik ve buradaki şehit ailelerini ziyaret ediyoruz. Bugün 4 şehit annesi var yanımızda, her biri farklı rütbelerde şehit olmuş askerlerin annesi. Bu kapsamda şehit ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Aynı zamanda şehitliği de ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Sarı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'yı ziyaret ettiklerini, daha sonra Yeşilhisar ilçesi Soğanlı bölgesinde sıcak hava balonuna bindiklerini sözlerine ekledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Şehit Aileleri Hizmet Dairesi Başkanı Zümrüd Samedova ise Kayseri'deki şehit aileleriyle yakından tanışmak istedikleri için Azerbaycan'dan geldiklerini kaydetti.

Samedova, kendileriyle yakından ilgilenen Kayseri protokolüne de teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından heyet, 2004'te Şırnak'ta terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Suat Sarı'nın babası Ahmet ile annesi Güldane Sarı'yı, 2020'de İdlib'de düzenlenen topçu ateşi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak'ın babası Bayram ile annesi Güler Albayrak'ı ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler: karabağ, kayseri, azerbaycan, türkiye, karabağ savaşı, tüib, şehit, şehit aileleri,

Diğer Haberler