kazagro-ve-kazfarm-fuarlari-kazakistanda-acildi

KazAgro ve KazFarm fuarları Kazakistan'da açıldı

Körme Fuar Merkezi'nde düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarları, Türkiye, Belarus, Brezilya, Macaristan, Almanya, Ürdün, İspanya, İtalya, Çin, Litvanya, Hollanda, Polonya, Rusya, ABD, Ukrayna, Fransa ve diğer ülkelerden 300’ü aşkın firma katılıyor.

24 Ekim 2018 14:15

Fuarlarda, silo ve depolama sistemleri, çeşitli tarım makineleri, tarım ve hayvancılık malzemeleri sergileniyor.

Tahıl ve depolama sistemleri üreten bir Türk firmasının pazar geliştirme müdürü Tarık Kalem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan'ın dünyanın en önemli un ve tahıl ihracatçılarından olduğunu, ülkede tarım alanlarının genişletildiğini, dolayısıyla depolama ihtiyacının da arttığını söyledi.

Kalem, ülkede eski tahıl depolama sistemlerinin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Dolayısıyla bizim adımıza büyüyen bir pazar söz konusu. Hedeflerimiz doğrultusunda her yıl Kazakistan’da pazar payımızı artırıyoruz. 4 yıl içerisinde pazar lideri olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir Türk firmasının Kazakistan temsilcisi Askar Kuljekenov da Kazakistan'da 2003’ten beri çalıştıklarını kaydederek, "Ülkede 150’yi aşkın projemiz var. Kapasitesi 1,5 milyon tonu aşan tesis kurduk." dedi.

Fuarlar, 26 Ekim Cuma gününe kadar açık olacak.

Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, KazAgro ve KazFarm fuarları, Astana,

Diğer Haberler