kazak-bisikletci-turkiye-cumhuriyetinin-100-yilini-100-kilometre-pedal-cevire

Kazak bisikletçi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını 100 kilometre pedal çevirerek kutladı

Kazak bisikletçi ve gazeteci Yernat Melsuly, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlamak için Kazak-Türk bayraklarıyla süslediği bisikletiyle, başkent Astana’da 100 kilometrelik tur yaptı.

23 Ekim 2023 20:43

Tecrübeli bisikletçi Melsuly, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü arifesinde tek kişilik bisiklet turuna çıktı.

Melsuly, Kazak-Türk bayraklarıyla süslediği bisikletiyle yaklaşık 8 saat boyunca başkent Astana'da 100 kilometre pedal çevirdi.

Astana'daki Atatürk Anıtı önünde turunu noktalayan Melsuly, burada Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu tarafından karşılandı.

Melsuly, kendi inisiyatifiyle düzenlediği bu turla Kazak-Türk kardeşliğine vurgu yapmak ve Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılını kutlamak istediğini söyledi.

Astana'daki soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen 100 kilometrelik turunu tamamlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Melsuly, "Geçen yıl Kazakistan'dan 55 günde 5 bin 555 kilometre pedal çevirerek Türkiye’ye gitmiştim. Tam 29 Ekim'de oraya ulaşmıştım. Aklıma o zaman, Türkiye'nin 100. yıl dönümü için bir tur düzenleme fikri geldi. Bugün de bunu gerçekleştirmek nasip oldu. 25 Ekim'de Kazakistan, 29 Ekim’de de Türkiye Cumhuriyet Bayramlarını kutluyor. Bu turu iki ülkenin kardeşliği adına düzenledim." diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler: türkiye cumhuriyeti, 100.yıl, bisiklet, kazakistan,

Diğer Haberler