kazakistan-2024te-tek-saat-dilimine-geciyor

Kazakistan, 2024'te tek saat dilimine geçiyor

Ülkenin batısı ve doğusu arasında iki ayrı saat diliminin kullanıldığı Kazakistan'da, 1 Mart 2024 itibarıyla tek saat dilimi (UTC+5) uygulanmaya başlanacak.

20 Aralık 2023 16:33

Kazakistan, 1 Mart 2024'ten itibaren tek zaman dilimini uygulamaya hazırlanıyor.

Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanlığı, zaman dilimiyle ilgili kanunda değişikliklerin yapılmasını öngören kararın, hükümetin kamuoyuna açık sitesinde yayımlandığını bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "İleri saat" uygulamasının birçok hastalığa neden olduğunun kanıtlandığı aktarıldı. Ayrıca bakanlık bünyesinde 60'tan fazla bilim insanları, tıp uzmanları, milletvekilleri, merkezi ve yerel yönetim organlarının temsilcilerinden oluşan çalışma grubunun oluşturulduğu kaydedildi.

Çalışmalar sonucunda ileri saat uygulamasının halkın özellikle kronik uyku eksikliği ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu sonucuna varıldığı açıklandı.

2024'ün 29 Şubat tarihini 1 Mart'a bağlayan gece, ülkenin batı eyaletleri hariç başkent Astana ve diğer bölgelerde saatler bir saat geriye çekilecek ve ülkede tek saat dilimi kullanılacak.

 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, tek saat dilimi,

Diğer Haberler