kazakistan-astana-nin-kardes-sehirleri-forumuna-ev-sahipligi-yapti

Kazakistan, Astana’nın Kardeş Şehirleri Forumu'na ev sahipliği yaptı

Her yıl 6 Temmuz'da kutlanan “Başkent Günü” çerçevesinde Astana’nın Kardeş Şehirleri Forumu düzenlendi. 

05 Temmuz 2023 13:44

Kazakistan'ın başkentinin 25. yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen foruma Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev başkanlık etti. Foruma 15 ülkeden uzmanlar katıldı.

Forumda konuşma yapan Tokayev, Astana’nın, her vatandaşın potansiyelini gerçekleştirebileceği, kariyer yapabileceği, fikirlerini ve hayallerini gerçekleştirebileceği büyük fırsatlar şehri olduğunu kaydetti. 

Forumda, kentsel gelişimin güncel konuları, büyüme ve yeniliğin ana merkezleri olarak modern küresel dünyadaki roller masaya yatırıldı. Bu kapsamda, "Kentlerin dijital dönüşümü: yenilikçi projeler, programlar ve teknolojiler", "Ekonomik büyümenin kilit itici gücü olarak şehirlere yatırım", "Geleceğe odaklı şehir planlaması", "Dünya medikal turizm pazarı", "Sağlık turizmi haritasında Astana" gibi çeşitli panel oturumları gerçekleşti.

Uluslararası oturumlar, kardeş şehirlerin valileri, iş dünyası liderleri, finans kurumları, akademisyenler, sivil toplum ve uluslararası kuruluş temsilcileri, yerli ve yabancı medyanın katılımıyla gerçekleşti. 

Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İsrail, Polonya,  Rusya, Kırgızistan, Özbekistan, Japonya, Azerbaycan, Güney Kore başta olmak üzere toplam 15 ülkeden 1000’in üzerinde uzman foruma katılım sağladı. 

Forum kapsamında bir dizi uluslararası anlaşmaya imza atıldı.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, astana, kardeş şehirler forumu,

Diğer Haberler