kazakistan-birinci-orta-asya-medya-forumu-na-ev-sahipligi-yapiyor

Kazakistan, Birinci Orta Asya Medya Forumu’na ev sahipliği yapıyor

Kazakistan’ın başkenti Astana’da ilk kez düzenlenen Orta Asya Medya Forumu başladı.

20 Aralık 2022 16:43

İki gün sürecek forum kapsamında Orta Asya ülkelerinin medya işbirliğini güçlendirme konularının yanı sıra bölgede yeni medyanın gelişimi, sektördeki yapay zeka teknolojileri, Orta Asya’da yaratıcı endüstrilerin geleceği, bilgi güvenliğini sağlamaya yönelik bölgesel ve küresel işbirliği olanakları, hakikat ötesi haberler, medya okuryazarlığı ve medyada kadının rolü gibi başlıklarda çeşitli oturumlar düzenleniyor.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, forum katılımcılarına gönderdiği mesajda, bu yıl Orta Asya’daki kardeş devletlerle diplomatik ilişkilerin tesisinin 30. yıl dönümünü kutladıklarını kaydetti.

Tokayev, 4. Orta Asya Devlet Başkanları Zirvesi’nde Orta Asya’ya yönelik ortak televizyon kanalı veya haber ajansı kurulmasına ilişkin önerisini hatırlatarak “Ortak medya ürünleri oluşturmak ve ortak değerleri uluslararası düzeyde tanıtmak önemlidir.” dedi.

Kazakistan Devlet Sekreteri Yerlan Karin de forumun açılış oturumunda yaptığı konuşmada, son dönemde Orta Asya devletleri arasındaki artan işbirliğine dikkati çekerek “Artık Orta Asya bağımsız bir bölge haline geliyor. Bu, bölgesel kimlik gösterme, ortak bir kültür alanı oluşturma ve dünyaya sunma yolundaki emeğin meyvesidir. Bunu daha da derinleştirmeliyiz.” diye konuştu.

 

 

 

Diğer Haberler