kazakistan-cumhurbaskanligi-basin-servisi-2023-yilini-ozetledi

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi 2023 yılını özetledi

Kazakistan lideri Kasım Cömert Tokayev, 2023 yılında 19 yurt dışı ziyareti yaptı ve dünya liderleriyle 30 görüşme gerçekleştirdi.

29 Aralık 2023 15:16

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi 2023 yılında Cumhurbaşkanı Tokayev'in temaslarının bilgisini derledi. Buna göre, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in  yıl boyu yoğun diplomasi trafiği sürdü.

Kazakistan Devlet Başkanı yıl içinde 19 yabancı ülkeyi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Devlet Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi dünya liderleri ile 30 görüşme gerçekleştirdi.

Kazakistan, 2023 yılında Körfez ülkeleri ile iş birliği ve stratejik ortaklığı güçlendirmeye önem verdi. Aynı zamanda Trans Hazar Koridoru'nun gelişmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdı. 

Tokoyev, 8 kanun, 344 kararname, 91 talimat olmak üzere 5 binden fazla belge imzaladı. Hükümete ekonomik büyümenin yüzde 6-7 oranında sağlanması talimatı verdi. Ayrıca hukuka aykırı olarak ülkeden çıkarılan varlıkların Kazakistan'a iadesi için çalışmalar devam etti. Alınan tedbirler kapsamında 1 trilyon tenge değerindeki varlıkların ülkeye iade edilmesi sağlandı.

Kazakistan yıl içinde 696 milyar tenge değerinde yatırım sözleşmesi imzaladı ve yabancı ülkelerden yatırım çekti.

Anahtar Kelimeler: kazakistan, kazakistan cumhurbaşkanlığı basın servisi, 2023,

Diğer Haberler