kazakistan-da-beket-2023-askeri-tatbikati-yapildi

Kazakistan’da "Beket-2023" askeri tatbikatı yapıldı

Jetısu bölgesinde düzenlenen tatbikata 2.000'den fazla asker ve 1.500'den fazla silah ve askeri teçhizat katıldı. 

06 Nisan 2023 10:49

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev’in talimatları çerçevesinde, eş zamanlı olarak, Silahlı Kuvvetler havadan saldırı birliklerinin birimleriyle ve yerel yürütme organlarıyla departmanlar arası "Beket-2023" tatbikatı yapıldı.

Jetısu bölgesindeki eğitim sahasında düzenlenen tatbikatın amacının hibrit tehditler karşısında eylemler için hazırlıklı olmak, çeşitli güçlere karşı koymak, ayrıca, kolluk kuvvetleri arasında etkili koordinasyonu sağlamak olduğu açıklandı.

Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov, Jetysu bölgesi Valisi Beibit Isabayev, Ulusal Muhafızlar Başkomutanı Yerkin Botakanov ve diğer kolluk kuvvetlerinin temsilcileri tatbikat sahasında yapılan manevraları yerinde izledi. 

Tatbikata hava saldırı birlikleri, askeri birlikler ve Ulusal Muhafız birimleri, Ulusal Güvenlik Komitesi Sınır Servisi, Acil Durumlar Bakanlığı, kolluk kuvvetleri ve yerel yürütme organları katıldı.

Tatbikata 2.000'den fazla asker ve 1.500'den fazla silah ve askeri teçhizat katıldı. Bunların arasında ordu teçhizatı, askeri nakliye, cephe havacılığı ve insansız hava araçları da oldu. 

 

Diğer Haberler