kazakistan-da-ogretmenler-kongresi-duzenlendi

Kazakistan’da Öğretmenler Kongresi düzenlendi

Kazakistan’da Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Öğretmenler Kongresi düzenlendi. 

05 Ekim 2023 16:30

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, eğitim alanındaki önemli konulara değindi. Öğretmen olmanın sorumluk gerektiren bir görev olduğunu kaydeden Tokayev, “Öğretmen camiası, ülkemizin aydınlık geleceği ve devletin kalkınması için yorulmadan çalışmaya devam ediyor.”dedi. 

Cumhurbaşkanı Tokayev, ülkenin başöğretmeni olarak kabul edilen Ahmet Baytursınov'un "Halkın yaşam seviyesinin iyileştirilmesi çocukların eğitimiyle başlamalıdır." sözünü dile getirerek “Eğitim ve bilim başarının temel anahtarıdır. Genç nesli ileri standartlara göre eğitmek ve yetiştirmek en önemli görevimizdir” ifadesini kullandı. Tokayev, eğitim alanındaki sorunlara da dikkat çekerek şu anda ülkede 5 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu kaydetti. 

Ayrıca, ülkede genç öğretmenlerin bölgesel düzeyde desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Tokayev, eğitim programlarının yeni yaklaşımlar ve teknolojileri içerecek şekilde gözden geçirilmesi, eğitim sürecinin en kısa sürede dijitalleştirilmesi ve 2027 yılına kadar interneti olmayan tüm okulların yüksek hızlı internetle sağlanması talimatı verdi. 
 

 

Anahtar Kelimeler: kazakistan, öğretmenler günü, kasım cömert tokayev, öğretmenler kongresi,

Diğer Haberler