kazakistan-disisleri-bakani-murat-nurtleu-kirgizistan-cumhurbaskani-caparov-tar

Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov tarafından kabul edildi

Görüşmede ortak ticaret hacminin artarak, 2023 yılında 1,2 milyar ABD dolarını aştığı belirtildi.

30 Ocak 2024 15:15

Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu Kırgızistan’a resmi ziyarette bulundu. Nurtleu temasları kapsamında Kırgızistan lideri Sadır Caparov tarafından kabul edildi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, yüksek düzeyde ikili işbirliği ve stratejik ortaklığın derinleşmesine olan memnuniyetini belirtti.

Ayrıca iki ülkenin hem ikili formatta hem de uluslararası bölgesel örgütler çerçevesinde etkili etkileşimine dikkat çekti.

Murat Nurtleu ziyaret sırasında Kırgız mevkidaşı Jeenbek Kulubayev ile de bir araya geldi.

Görüşmede ortak projelerin geliştirilmesi dâhil olmak üzere, karşılıklı yatırımların çekilmesi konuları değerlendirildi. Ayrıca ulaştırma ve lojistik, enerji, su kaynakları, dijitalleşme alanlarında işbirliğinin genişletilmesine özellikle dikkat edildi.

Kazakistan ile Kırgızistan arasındaki karşılıklı ticaret hacminin 2023 yılında 1,2 milyar ABD dolarını aştığı açıklandı. Görüşmeler sonucunda bakanlar tarafından 2024-2026 yılları için İşbirliği Programı imzalandı.

Taraflar, ekonomik ortaklığı genişletme ve karşılıklı ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmak için birlikte çalışmaya devam etme konusunda mutabakata vardı.
Kırgızistan, Kazakistan’ın ana ticaret ortaklarından biri olarak biliniyor.

 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov,

Diğer Haberler