kazakistan-ekonomisi-buyuyor

Kazakistan Ekonomisi Büyüyor

Kazakistan’ın milli gelirinin üçte birini sanayi ve imalat sektörü oluşturuyor.

01 Kasım 2017 15:29

Kazakistan ekonomisi büyüyor... 

Kazakistan’ın milli gelirinin üçte birini sanayi ve imalat sektörü oluşturuyor.

Kazakistan Yatırım ve Kalkınma Bakanı Jenis Kasımbek, Kazakistan’da sanayinin milli gelirdeki payının yüzde 40’a ulaştığını belirtti.

Kazakistan Bakanlar Kurulu Haftalık Olağan Toplantısında açıklama yapan Kasımbek, ekonomi ve sanayinin yapısının değiştiğine dikkatleri çekti.

İmalat sektörünün ekonomik gelişmedeki payının 2015 yılında yüzde 10,1 iken 2017 yılının ilk yarısında yüzde 11,9’a yükseldiğini de belirten Kasımbek, genel sanayi sektöründeki payın bu yılın ilk dokuz ayı içinde yüzde 40,7’ye, ihracatta ki sanayi sektörü payının 2017 yılının ilk 8 ayında yüzde 32,7’e ulaştığını söyledi.

Kasımbek, üretim artışının daha çok eczacılık, hafif sanayi, metalurji, makine imalatı, petrol işletmesi ve gıda üretim sektörlerinde kaydedildiğini belirtti.

Jenis Kasımbek, Sanayileşme Programı çerçevesinde her sene yeni üretim tesislerinin açıldığını, son 7 yılda toplam maliyeti 5,5 trilyon tenge olan bin 80 projenin hayata geçirildiğini ve toplam 101 bin kişiye istihdam olanağı sağlandığını da söyledi. 

Anahtar Kelimeler: Kazakistan, ekonomi, milli gelir,

Diğer Haberler