kazakistan-ile-ozbekistan-ortak-ticaret-hacmini-artirmayi-planliyor

Kazakistan ile Özbekistan ortak ticaret hacmini artırmayı planlıyor

Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Arman Şakkaliev ve Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Laziz Kudratov bir araya geldi, ortak ticaret hacmini artırma konusu görüşüldü.

08 Ocak 2024 15:35

Başkent Taşkent'teki toplantıya, Kazakistan Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Shakkaliev ve Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Kudratov başkanlık etti. Kazakistan Ticaret Bakanı, devlet başkanlarının kardeş ülkeler arasındaki ticaret hacmini ikiye katlayarak 10 milyar dolara çıkarma hedefini belirlediklerini açıkladı.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada önümüzdeki dönemde ortak ürün listesinin yapılacağı ve iki ülkenin birlikte oluşturduğu “UzKazTrade” şirketi aracılığıyla ilişkilerinin yoğunlaşacağı belirtildi. Buna göre, Özbekistan’dan Kazakistan’a meyve ve sebze ile birlikte tekstil ürünleri tedarik edilecek. Kazakistan’dan ise yağ ve demir metalürjisi ürünlerinin tedariki yapılacak. Taraflar ayrıca ürün sertifikasyonu, denetimi ve araştırma sonuçlarının karşılıklı tanınması konularında anlaşmaya vardılar.
 

Anahtar Kelimeler: kazakistan, özbekistan, ticaret, ticaret hacmi,

Diğer Haberler